top of page
1920x1080-header-blue-test.jpg

Lördagsgodis med Idéfabriken

En riktig energi- och idéboost får du i Lördagsgodis med Idéfabriken – En idéworkshop under 6 lördagar där du tillsammans med många andra idébärare, entreprenörer och olika experter jobbar intensivt och roligt med din och andras idéer. Arbetet sker enligt Design Thinking-metoder och leds av erfarna idécoacher med utbildningsmaterial från SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign 

Välkommen till Lördagsgodis med Idéfabriken!

 

Vi älskar (nästan) alla en bra idé men ofta blir det inte mer än ännu en idé som hamnar i byrålådan. Sällan blir idén det där entreprenörsäventyret du och kompisarna pratade om, eller det där nya bättre arbetssättet du och kollegerna fantiserade om. Det vill vi ändra på tillsammans med dig! Vi har utvecklat idéfabriken för att hjälpa dig framåt med din idé, och vad Idéfabriken innehåller är inte en slump. Den är designad utifrån många års samlade erfarenheter och forskning från hela världen och det vi har gjort och testat tidigare här i Gävleborg. 

Hur går det till?

Du kommer att få lära känna de andra deltagarna och skapa grupper där ni praktiskt kommer arbeta fram idéer och med idéer genom den användarfokuserade utvecklingsmetoden Design Thinking, som industridesigners så framgångsrikt använder.

Under förmiddagen kommer vi vid första tillfället använda Zoom, därefter använder vi wonder.me och mural.co. Wonder.me påminner om Zoom/Teams och länk till wonder.me får du i samband med anmälan. Vi kommer också jobba i mural.co och rekommenderar därför att du använder en dator för att delta. Känner du att du vill ha hjälp att komma igång med wonder.me, finns hjälp att få via telefon 30 minuter innan vi börjar. Gör dig gärna redo genom att gå in på wonder.me upp till 30 minuter innan eventet.

Lördagsgodis #1:

Vi fokuserar vi på att skapa nya idéer och hur du lär dig mer om din tänkta kund eller användare. Har du redan en idé som du vill jobba med så kommer du få möjlighet till det också, men vi börjar med att lära känna varandra och lära oss metoderna. Har du ingen idé ännu - var lugn, det kommer du få! 

Lördagsgodis #2:

Vad Attraherar kunden? Vi går igenom metoder för att lära oss om våra potentiella kunder

Lördagsgodis #3: 

Detta vill kunden ha. Vi går igenom metoder på hur vi tolkar information från potentiella kunder

Lördagsgodis #4:

Kreativa idéer. Vi går igenom metoder för att skapa lösningar

Lördagsgodis #5 

Prototypa. Vi går igenom hur vi skapar och väljer bort prototyper

Lördagsgodis #6:

Har vi en affär? Vi går igenom hur vi testar idén  mot marknaden.

Får vem som helst anmäla sig?

Lördagsgodis med Idéfabriken är för dig som bor i regionen Gävleborg eller jobbar för ett företag som är registrerat i regionen Gävleborg. 

Kostar det något?

Du investerar din tid och ditt engagemang. Idéfabrikens finansiärer står för fiolerna.

Covid-19, aktuellt läge (uppdaterat 2021-03-26)

Under våren 2021 kommer vi köra en helt digital version av Lördagsgodis med Idéfabriken. Vi testade digitalt koncept i Hudiksvall under 2020 och det fungerade mycket bra. Till hösten 2021 räknar vi med att vi kan köra en ny omgång Lördagsgodis med Idéfabriken med full fysisk närvaro på Gävle Innovation Hub igen.

 

Boka din plats, men först; kontakta en idécoach nära dig!

Zoom-Idefabriken.jpg
Lördagsgodis_Knapp.png
bottom of page