top of page

Vadå innovationsstödjande systemet?

Vi driver inte Idéfabriken för att vara snälla, vi gör det här för att det är bra för Sverige och Region Gävleborg. Sverige har under många år byggt upp ett system av innovationsstödjande aktörer, som alla har lite olika roller. Det är inte en slump att Sverige år efter år placerar sig topp-3 på listor över världens innovativaste länder, vi jobbar hårt för det. Vi vill ständigt bli bättre och därför testar vi nya saker då och då, som en Idéfabrik till exempel.

Innovationer är lönsamma för samhället, det är därför EU, Sverige och Region Gävleborg lägger skattepengar på t.ex program som Idéfabriken. Det tar vanligtvis många år innan en idé blir en lönsam innovation och de flesta idéer blir det ingenting av, men på sikt är det en god investering och en nödvändighet för att adressera samhällsutmaningar.

 

Innovationshubbarna och Idéfabriken är ingången och din första kontakt till det svenska innovationsstödjande systemet. Du kan omöjligt känna till alla innovationsstödjande aktörer som finns, men det gör vi. Ring oss så guidar vi dig! Idéfabrikens erbjudanden kostar inte något för dig som idéägare, annat än hårt och målmedvetet arbete från din sida. Det förväntar vi oss av dig. Av oss skall du förvänta dig öppet sinne och professionellt bemötande. Och en stor portion lekfullhet. 

Idéfabriken är ett regionalt samarbete mellan Sandbacka Science Park, Propell- och Gävle Innovation Hub och är en satsning som finansieras av Region Gävleborgs projekt Vi ställer om, Tillväxtverket, Hudiksvalls-, Gävle- och Sandviken kommun samt RISE, Research Institutes of Sweden AB 

Skärmavbild 2021-03-22 kl. 11.28.18.png
TVV logo Samarbete RGB Lila.jpeg
EUlogo_v_RGB.jpeg
bottom of page