top of page
1920x1080-header-blue-test.jpg

Idécoaching

Vi vill gärna stötta dig på resan som du och din idé behöver göra för att komma från tidig idéfas till innovation. Vi kan vara din coach på resan, eller din tränare om du så vill, som puschar dig, frågar varför, hjälper dig analysera vad som behöver göras, tar fram och använder idéverktygen som hjälper dig vidare och framåt.

Vi har sällan svaren men vi vet till exempel var olika experter finns som kan hjälpa dig vidare, vi vet var och vilka finansieringsmöjligheter som finns tillgängliga för olika idéfaser. Se oss som din guide till det svenska innovationsstödjande systemet.

Det är däremot sällan vi ger konkreta råd, och det av en mycket bra anledning: just din idéresa har aldrig gjorts förut, så det finns inget facit. Du måste testa dig fram till hur just din startup skall byggas om du t.ex tänker att din idé skall bli till ett företag.

Hela vårt arbete bygger därför på ett coachande förhållningssätt, vi coachar – du gör jobbet, och vi jobbar enligt den internationellt vedertagna metoden Lean Startup. 

Evidensbaserat vet vi att ingen människa kan bedöma en om en idé ”är bra”, om en idé kommer att utvecklas till en kundefterfrågad innovation. Därför gör vi inte det. Vi anser att bara potentiella kunder har rätt att tycka något om din idé och eftersom Idéfabriken inte är din potentiella kund så tycker vi inget. Att gå till en Innovationsrådgivare och få en idé ”bedömd” är ett förlegat sätt att jobba med idéer i tidiga faser. Så jobbar inte vi. Däremot vet vi vilka framgångsfaktorerna är och på det bygger vi vår coachningsprocess. 

Kontakta en idécoach nära dig så börjar vi med att analysera vad din idé behöver för att flyga

bottom of page